Selectează o Pagină

Conceptual Lab alături de TIFF

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

TIFF este primul festival major din Europa care a avut loc fizic în timpul pandemiei, între 31 iulie și 9 august 2020. Ediția a 19-a a avut loc în condiții speciale, exclusiv în aer liber, în 14 locații din Cluj-Napoca și împrejurimi. Chiar și în condiții de siguranță sporită, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului a atras un număr de 45.000 de participanți. 

TIFF 2020 în cifre:

  • 45 000 participanți
  • 157 de filme din 49 de țări
  • 232 de proiecții
  • 14 locații
  • 250 voluntari

”.Festivalul Internațional de Film Transilvania a avut onorea de a primi pe covorul roșu câteva dintre cele mai importante personalități ale cinematografiei europene, printre care Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon și Fanny Ardant.

Principalele obiective ale TIFF rămân promovarea artei cinematografice prin prezentarea celor mai provocatoare filme ale momentului, susținerea tinerilor cineaști și implicarea constantă în dezvoltarea industriei cinematografice. În acești ani, printre programele și inițiativele sale s-au numărat:

  • infiniTIFF – un think-tank dedicat viitorului conținutului audiovizual, transformărilor digitale și tehnologiilor de ultim moment, care se adresează principalilor stakeholderi implicați în producția audiovizuală;
  • Transilvania Talent Lab (TTL) – singurul program de training specializat în management cinematografic din România;
  • Transilvania Pitch Stop (TPS) – programul care susține primii pași către dezvoltarea celor mai promițătoare proiecte de film din România și țările vecine, atât sub forma unui Workshop, dar și a platformei de co-producție:
  • EducaTIFF – primul program de educație cinematografică din România, dedicat copiilor de toate vârstele;
  • Let’s Go Digital – un program intensiv care le oferă adolescenților ocazia de a acoperi toate etapele procesului de filmare sub atenta supraveghere a profesioniștilor din industrie.

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, a primit titulatura de membru CENTEAST – Alianța Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

.

Conceptual Lab by Theo Nissim susține la TIFF „Bursa Alex. Leo Șerban. Tot în cadrul TIFF, Conceptual Lab by Theo Nissim oferă și premiul „Cea mai bună interpretare” pentru un lungmetraj din competiția oficială.

 

 

Eveniment

Galerie