Selectează o Pagină

Susținem Festivalul „Ceau Cinema” Timișoara

A opta ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara propune 15 filme, întâlniri şi discuţii cu numeroşi cineaşti invitaţi, precum şi ateliere pentru copii şi adolescenţi.

Pentru că filmele noi nu au putut ajunge la public din cauza închiderii cinematografelor, ediţia din acest an vrea să susțină cinematografia română și să le ofere cineaștilor șansa de a-și arăta filmele în proiecții fizice și de a se întâlni cu spectatorii.

Competiţia este formată din şase filme (trei documentare şi trei de ficţiune) realizate de cineaşti din România aflaţi la început de drum. Ele vor fi evaluate de un juriu format din trei reprezentanţi ai sectorului cultural independent din Timişoara.

De asemenea, alte filme româneşti noi, inclusiv cele mai recente două lungmetraje ale regizorului Radu Jude, vor putea fi văzute în proiecţii speciale, unele în premieră la Timişoara. Programul este completat cu două comedii franceze trăsnite, prezentate într-un Double Bill, şi cu un calup de scurtmetraje de animaţie pentru copii de la Festivalul Animest.

“Vrem să fie o ediție a OPTimismului şi a unui restart. De aceea, punem accentul pe cinematografia română tânără sau la început de drum. Inspirați de filmul “Otto Barbarul”, dar și de alte titluri din program, ne propunem o ediție mai punk, pentru a arăta că Film`s Not Dead” – organizatorii.

Invitaţii festivalului sunt regizorii Bogdan Theodor Olteanu, Andrei Dăscălescu, Ruxandra Ghiţescu, Anda Tarara, Alina Manolache, Bogdan Pușlenghea şi Ovidiu Zimcea, actriţele Ioana Bugarin, Claudia Ieremia şi Paula Niculescu şi actorul Ovidiu Mihăiţă, producătoarea Anda Ionescu şi monteurul Gabi Basalici.

Proiecţiile au loc la Faber (indoor şi outdoor) şi la Grădina de Vară “Capitol”. Pentru proiecțiile în aer liber accesul la eveniment poate fi realizat doar în baza unei adeverinţe de vaccinare împotriva COVID 19, a unui test negativ sau a unui document că participantul a trecut prin boală.

Identitatea vizuală a ediției din acest an este asigurată de artistul Benedek Levente.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

Sprijinit de: Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Vitas România, Groupama Asigurări, Conceptual Lab by Theo Nissim, Ness, Ibis Timisoara City Center, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Facultatea de Horticultură și Silvicultură din cadrul USAMVBT, Little Hanoi, Ovride Specialty Cofee

Parteneri: Faber, Filarmonica Banatul, Animest, Balamuc – loc de joacă ş-altele, Auăleu, La Două Bufniţe, Timişoara la cutie, iaBilet, Claudia Roşu

Partener strategic – coordonator program de educaţie cinematografică: Asociaţia Culturală Contrasens, prin programul „The Other Europe’s Cinema”

Parteneri media: Kiss FM, TVR Timişoara, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema (AaRC)